Hill Side

Жилой комплес

Цюрих

Hill Side

Birmensdorferstrasse 578

8005 Цюрих

Швейцария

 

ПРОЕКТ: 

Общ. площадь квартир: 4’900 м2

Строительный объем: 20'500 м3

Завершен: 2010


   

ПЕРЕЧЕНЬ УСЛУГ: 

  • Исследование, составление задания на проектирование
  • Разработка архитектурного проекта; дизайн интерьера; ландшафтный дизайн

Situated on the outskirts of Zurich, Hill Side is a development of four apartment buildings housing 28 apartments in total. Located at the foot of Uetliberg, Hill Side is flanked by forest and offers a panoramic view of the town and lake.

Each apartment was individually designed with distinct floor plans and balconies that differ in size. Balconies are positioned irregularly across the façade, maximising natural light and the volume of outdoor space while also ensuring more privacy. 

The building’s design was inspired by the nearby forest. Exteriors are clad in vertical wooden veneer panels of different width, reflecting the diversity of the forest’s trees. The balconies, which are supported by the vertical cladding structure, resemble tree houses held up by tree trunks. The irregular structure of the façade gives the building a natural feel that minimises its volume and allows it to blend into its surroundings.